0
Fitnesz

5 mindennapos hiba az edzésedben, ami lassítja a fogyásod

2012. June 18. Monday

Még akkor is, ha meg van az edzésprogramod, a napi rutinod, akkor is érdemes utána nézned, hogy a következő hibákat nem követed el az edzéseiddel kapcsolatban. Ezek a szarvashibák bizony lassíthatják a fogyást, csökkenthetik a kedvet és nehezebben kerülsz az álomalak közelébe.

Semmi új

Aggodalomra semmi ok, ha azt érzed, hogy unalmas a napi rutin. Legtöbben ilyenkor abba hagyják az edzést, egyre többször kihagyják, vagy unottan, kisebb intenzitással végzik. Ennek következménye, hogy a szépen leadott kilók vagy vissza jönnek, vagy egy helyben fogsz toporogni. Ha unod a jelenlegit, akkor válts, keress új edzésformát, akár olyat is, ami teljesen más. Lehet, hogy eddig otthon tornáztál, de most sokkal motiválóbb lenne, ha csoportban tennéd ugyanezt, vagy el mennél futni. Ráadásul az új gyakorlatok miatt újra felgyorsulhat a fogyás.

Nem érzed jónak

Lehet, hogy megtaláltad a tökéletes edzésprogramot, ami a legtöbb kalóriát égeti, leggyorsabban fogyaszt, legszebb izmokat eredményez. De mi van akkor, ha ezeket a gyakorlatokat neked kényelmetlen csinálni? M történik akkor, ha futáskor fáj a térded, az úszástól állandóan begyullad a füled, a súlyzózástól fáj a hátad? Hiába ígérnek a legjobb gyakorlatok gyors eredményt, ha neked fájdalmat okoznak, rövidebb ideig leszel elszánt és kevesebb ideig fogod következetesen csinálni. Hidd el, bármilyen intenzív testmozgás, amit 30-60 percen keresztül végzel, tökéletesen formálja az alakod. A lényeg, hogy találd meg, ami a te kondidhoz és személyiségedhez illik.

 

Csak a megszokás

Amikor megtalálod a megfelelő sportot, amit szeretsz, akkor elő fordulhat, hogy semmi más iránt nem fogsz érdeklődni és semmi újat nem próbálsz ki. Ezzel egy ideig nincs is gond, viszont egy idő utána a fogyás lelassul, amikor a szervezeted hozzá szokik az adott mozgáshoz, és azzal, hogy semmi újat nem iktatsz be a programodba, távol tartod magadtól a gyorsabb fogyást. Iktass be heti 1-2szer egyéb mozgást is, és hidd el, az eredmény garantált lesz.

Nem tervezel

Amikor vacsora közben jut eszedben, teli hassal, hogy menned kellene este futni, vagy nap közben elhalasztod az edzést későbbre, sok esetben ezek ki is maradnak. Ha nem tervezel nagyobb az esélye, hogy kihagyod a testmozgást arra a napra, mert úgyis mindig találni fogsz helyette valami fontosabb, halaszthatatlan dolgot. Ha másképp nem megy, csinálj napirendet és illeszd bele a tornát is. Kezdetnek elég 20 perc, aztán folyamatosan növeld az időt.

Csinálj teljes edzést

Sokszor csak azt csináljuk meg az előírt edzésből, amit szeretünk, ennek az az eredménye, hogy például ha edzés végén elmarad a nyújtás, másnap nagyobb izomlázad lesz, ha kihagyod az erősítő edzést kevesebb lesz izmod és lassul a fogyás. Minden hétre csinálj korrekt edzés tervet, minden edzés alkalmával legyen bemelegítés és a végén nyújtás. Legyen kardió és erősítő edzés a héten, és az eredmény a biztos siker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply