Karácsonyra vagy családi összejövetelre tökéletes választás egy kis házi trüffel. A trüffel krém akár sütemények, torták töltelékeként is tökéletes, ízletes, intenzív csokoládé ízt kölcsönöz. Ma azonban készítsünk egy igazi trüffelt, diétásan, már amennyire egy trüffel lehet diétás. A gasztronómiai kalandozások során számos receptet átformálhatunk diétásra, süteményeket készíthetünk szénhidrátcsökkentett lisztből, természetes édesítővel (stevia, nyírfacukor), light margarinnal, zsírszegény tejszínnel és túróval. Azonban vannak sütemények, ahol csak ábrándozhatunk az alacsony kalória tartalomról. A trüffel is ezek közé az édességek közé tartozik. Bár 1-1 darab nem eget rengető mennyiség, azonban diéta során, vagy súlytartásnál fontos, hogy figyeljünk a mennyiségre, vagy aznap érdemes egy intenzívebb, hosszabb tornát, futás
t beiktatni, hogy az élvezet ne menjen az alak rovására.
Diétás trüffel hozzávalói
450 gramm fekete csokoládé (minimum 75%-os kakaótartalmú) v. cukormentes étcsokoládé
3,5 dl tejszín
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só
Kakaópor
Diétás trüffel elkészítése
Tördeld apró darabokra a csokit. Lassú tűzön melegítsd fel a tejszínt egy edényben forrásig, de ne hagyd felforrni. Ezután öntsd rá a csokira és fedd be folpackkal 10 percre. 10 perc után keverd a krémet simára, selymesre, majd add hozzá a vaníliát és a csipet sót. Ha nagyon keserű csokit használtál, például 85%-os kakaótartalmút, adj hozzá természetes édesítőt is. Kóstold meg nyugodtan, és ízesítsd saját ízlésed szerint. Ez után fedd le a mixet, miután teljesen kihűlt tedd hűtőbe minimum 3 órára. Mikor már elég kemény a csoki krém, formázz belőle golyókat. Legegyszerűbb, ha egy apró dinnye kanalazót használsz, majd forgasd kakaóporba, darabolt mogyoróba, vagy édesített kakaóporba, és helyezd egy sütőpapírra, majd tálalásig tartsd a hűtőben. Lefedve, hűtőben akár 2 hétig is elállnak a trüffelek.
2 Comments
Szia! Hány darab bonbon lesz belőle?
Szia! Mérettől függően olyan 20-30 darab lesz belőle