Vendégeket vársz, vagy grillezést szervezel a hétvégére? Gondolkodtál már milyen előételt készíts? Szakíts a hagyományos kenyérkockás falatkákkal. Készíts diétás, pikáns előételt. Szereted a mediterrán konyhát? A fetás uborka falatkák a kedvenceid lesznek. Gyorsan elkészíthető és nagyon gusztusos. Cukormentes, és lisztmentes, viszont mégis laktat és különleges az íz világa, amivel tökéletes diétás előétellé válik.
Grill húsokhoz mellé is felszolgálhatod.
Diétás fetás uborka tekercsek hozzávalói
2 uborka
150 gramm feta sajt
3 evőkanál görög joghurt
3 evőkanál apróra vágott szárított paradicsom vagy pritamin paprika
8 olajbogyó apróra vágva
1 evőkanál apróra vágott oregano és kapor keveréke
1 teáskanál citromlé
1 pici bors az íz kedvéért
Alaposan mosd meg az uborkát, és vágd hosszában félbe. Ezután mandolin szeletelővel kb. 2mm vastag csíkokat vágj le belőle hosszában. Ha nincs mandolin szeletelőd, akkor zöldség hámozóval is dolgozhatsz. Fektesd az uborka szeleteket egy papírtörlőre, amíg a krémet elkészíted.
Feta krém
A feta sajtot és a joghurtot egy villa segítségével jól törd össze, és keverd el. Add hozzá a többi hozzávalót, és vegyítsd össze.
1-2 teáskanálnyi fetasajtos mixet halmozz az uborka szeletek egyik végére, majd óvatosan tekerd fel őket, és fogpiszkálóval rögzítsd a végét. Helyezd őket egy tányérra és hűtsd el. Tálalás előtt friss oragánó, bazsalikom vagy petrezselyem levelekkel is díszítheted.
Ugye milyen egyszerű? Ráadásul finom és még diétás is és liszt érzékenyek is fogyaszthatják.
No Comments