0
Diétás saláták, köretek

Saláta ötletek vacsira és ebédre- diétás, finom és gyors

2013. May 1. Wednesday

Nincs ötleted milyen diétás vacsorát készíts? Szeretnél egy jó salátát ebédre? Fogyassz minden étkezés mellé friss zöldségeket, így diétád sikere garantált. A változatos saláta variációk segítenek, hogy ne unj rá a zöldségekre, hiszen sokszor ezért kerül kispadra sok diéta és ezért szorul háttérbe az egészséges életmód, mert egyhangúvá válik. Próbálj ki új ízeket, fedezz fel új zöldségeket és kombinációjukat. Ne félj, mindössze pár perc alatt elkészíthetőek az alábbi saláták, melyek nemcsak finomak, de gusztusosak is.

Csicseriborsó saláta

borso-salata-dieta

Csicseriborsó saláta tökéletes választás hal mellé, de önmagában is megállja a helyét. Választhatunk hagyományos csicseri borsót vagy akár zöldet is. A csicseriborsót minimum egy éjszakát érdemes áztatni, mielőtt megfőzzük, de vásárolhatunk előre főzöttet is, így könnyebb a dolgunk. Ha nem szereted a csicseriborsót, használsz bármilyen más babot is. Adj hozzá mogyoróhagymát (sallot), pritamin paprikát és koktélparadicsomot. Készíts mellé joghurtos, klasszikus rajita öntetet: joghurt, extra szűz olíva olaj, friss menta.

Vizitorma, retek és cukorborsóhüvely saláta

fogyokuras-dieta-salata

A vizitorma és a retek enyhén erőteljes ízét nagyon jól kiegyensúlyozhatjuk a cukorborsóhüvellyel. Adj hozzá egy pici friss kakukkfüvet, fehérbor ecetet.

10 tipp az egészséges táplálkozáshoz

Rétegezett cékla saláta

cekla-salata

Készíts céklasalátát gusztusosan, rétegezve, mint egy lasagne-t, ahelyett, hogy egy tálba tennéd felkockázva.

A céklát főzd egy órán keresztül, majd hámozd meg, és szeleteld fel. Halmozz rá egy réteg kecskesajtot, szétzúzott diót és mogyoróhagymát, vagy édes hagymát, majd még egy réteg kecskesajtot, tetejére céklát. Díszítsd zöld levelekkel és balzsam ecettel öntsd le.

Mennyei sóska saláta

salata-dieta-sóska-salata

Főtt vagy sült spárgát apríts fel egy tálba, adj hozzá egy marék apró sóskát, borsót, újhagymát és reszelt parmezán sajtot. Hagyj meg két szál spárgát, dobd őket egy aprítógépbe, adj hozzá egy kis dijoni mustárt, olíva olajat, vörösbor ecetet, és egy fél citrom levét. Ha szükséges egy pici vízzel keverd el, miután az egészet összeturmixoltad. Keverd az öntetet a salátához, és hintsd meg frissen vágott mentával.

Görög saláta nyárson

gorog-salata-dietaSzereted a görög salátát? Akár előételként is tálalhatod a gusztusos falatkákat, és sokkal egészségesebb, finomabb, ha nem kevered előre össze a salátát a tzatziki öntettel, így nem tudnak a zöldségek levet ereszteni, nem úsznak az öntetben. Tépd apró darabokra a salátát, vágj hagymát, uborkát és feta sajtot. A hozzávalókat szúrd fel a nyársra, és egy kis tálkában szolgáld fel mellé a tzatziki öntetet.

Fogyókúrás diéták helyett válaszd az egészséges táplálkozást, az egészséges életmódot, és ints búcsút a plusz kilók mellett a betegségeknek is.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply kis joe 2020. April 2. Thursday at 12:43

    abs fantastic fantasy ügyi vagy!☝

  • Leave a Reply