0
Fitnesz

Futó vagyok? Avagy mitől futó egy futó?

2014. January 8. Wednesday

futas-kezdo-futas-futokMikortól nevezhető valaki futónak? Ezen gondolkodtam egyik reggel futás közben, aztán rájöttem, hogy valójában teljesen felesleges válaszokat keresnem rá, hogy más, mitől tarthat engem futónak, hiszen a lényeg, hogy én mit gondolok magamról! Úgyhogy most abból a szemszögből közelítem meg, hogy számomra mitől, mikor, miért futó egy futó.

Nem a kilométer tesz valakit futóvá, nem is a versenyek és nem is a futó ruha. Azért mert nem fut valaki órákat, és nem indul minden hónapban egy versenyen attól még futó. Az már más kérdés, hogy egy futóverseny hatalmas élmény, tehát ha futsz, próbáld ki, meg lehet fertőződni, plusz nagyon jó barátságokat kötni, csatlakozni futó klubhoz, stb. Szintén nem a sebesség tesz valakit futóvá, nem kell mindenkinek sprinternek lennie, de ha az esik jól, akkor azt csináld!

Akkor mitől/mikor futó a futó?

Ha elmész futni, akkor is, amikor nincs kedved, akkor is amikor fáradt vagy és akkor is amikor esik az eső, mert tudod, hogy most nem akarod, de közben és utána olyan jó lesz.

Ha elhatározod, hogy ha más nem, futsz 20 percet, és végül 1 óra múlva térsz vissza.

Ha edzést tervezel az estére, mert reggel “csak” futottál – szinte már örömforrás, nem is testedzés.

Ha folyamatosan futsz, lehet szó napi, vagy akár heti 2 futásról, de folyamatosan csinálod.

Ha elalszol reggel, rohanva mész munkába, és azt érzed valami kimaradt a reggeledből, és jobban hiányzik, mint a reggeli kávé.

futas-hatasaHa napközben meglátsz egy futót, és hiába futottál aznap már egy félmaratonnyi távot, mégis az jut eszedbe, de jó, ő fut, és nem az, hogy én már letudtam.

Ha fontosabb, hogy új futócipőt vegyél, mint hogy beszerezd a 10. csizmádat.

Ha zene nélkül is képes vagy élvezni akár 1 órás futást.

Ha a pároddal az a közös vasárnapi program, hogy elmentek reggeli helyett futni.

Ha azt érzed ez a szabadság, ami tökéletesen feltölt, még ha fizikailag le is fáraszt.

A lista persze még fokozható, ki lehet venni belőle, és hozzá lehet adni, egyet lehet vele érteni és el lehet ítélni. De ez az én mini listám, amiben a futás egészségemre, kedvemre gyakorolt hatását nem is említettem. Te is szeretsz futni? Futónak tartod magad? Írd meg nekem kommentben, hogy Te mitől vagy futó? Mitől érzed magad annak?

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply