Olyan finom cukormentes epres cheesecaket, sajttortát készítettem, hogy muszáj megosztanom veletek a receptet. A diétás sajttorta is olyan, mint a diétás répatorta, hogy könnyen elkészíthető – nem 10 perc, mert sülnie kell jó darabig, de a sütő ezt a részt megoldja, nem kell ott állnod mellette- és dekorációtól, sütőformától függően tökéletes diétás süti teadélutánra, baráti összejövetelekre, de 2 perces extra dekorációval egy szülinapon is helyt áll.
Diétás epres sajttorta recept
Az alaphoz
4 kanál zabkorpa,
4 kanál zabpehely
1 pici tej
Természetes édesítő
1 csapott evőkanál kakaópor
A krémhez
500 gramm light krémsajt
3 tojás
1 tk. vanília aroma
fél csomag cukormentes epres pudingpor
300 gramm fagyasztott eper
Természetes édesítő ízlés szerint
Az alaphoz a hozzávalókat összekeverjük. Annyi tejet adj hozzá, hogy összeálljon a zabkorpa, zabpehely mix, majd egy kerek kapcsos tortaforma aljára nyomkodd le egyenletesen a kezeddel, kb 1 cm vastagon.
A diétás epres krémhez robotgéppel keverd össze a hozzávalókat, a legvégén add csak hozzá a kiolvasztott epret. Ezt ízlés szerint addig törd a robotgéppel, amíg kedved tartja, én picit darabosra hagytam, de teljesen simára is hagyhatod, bár nagyon finom, ha maradnak benne eper darabkák. Édesítsd ízlés szerint.
Óvatosan öntsd a masszát a kekszes alapra és 180 fokon előmelegített sütőben süsd kb 50 percig. Miután kivetted a sütőből hagyd kihűlni teljesen, és fogyasztásig a hűtőben tárold a diétás epres sajttortát, mert hidegen tudod szépen szeletelni.
7 Comments
Én hétvégén próbálom ki kíváncsi leszek rá nagyon.
Remélem Neked is ízleni fog. Köszönöm a hozzászólást, majd el is felejtettem milyen rég csináltam epres cheesecaket, lehet hétvégén nálunk is ez lesz.
Szia!
Nagyon jónak tűnik nekem ez a torta… Csak mekkora lesz a torta a recept alapján? És hány fős? Köszönöm szépen előre a választ!
Szia! Hajjaj, mi nagyon szeretjük, nagyon finom:) 22cm-es átmérőjű tortaformát használtam. Én legalább 8 szeletbe szoktam felvágni. Jó sütögetést! Majd írd meg hogy ízlett.
Mi is megszerettük nagyon. 🙂 Köszi a receptet. (Én meggyel csináltam, és négy evőkanál kakaóport tetem az aljába, de így is ízlett mindenkinek aki evet belőle).
Ismét egy remeknek ígérkező recept 🙂 azt hiszem, meg is van a vasárnapi nasi. Viszont lenne egy kérdésem: light sajtot megsütni? ezt sem csináltam még soha. Nem folyósodik meg nagyon? Utána visszaszilárdul? Köszönöm előre is ismét a választ. Szép napot!
Alapból mikor a hozzávalókat összekevered egy folyós krémet kapsz. Ezt kell ráönteni az alapra. A tojás és a puding viszont megszilárdítja. Mikor még forró akkor a belseje lágy, de ha kihűlt – legjobb ha a hűtőben is áll egy kicsit- akkor már lehet szeletelni simán és nem folyós. Nyugodtan próbáld ki bármilyen gyümölcs kombinációval. Mi nagyon szeretjük, és tényleg egyszerű összeállítani, utána a többit már a sütő megoldja. 🙂