0 items 0Ft
Házi kenyér, zsemle és péksütemény diétásan – kenyérsütő gép nélkül

Házi kenyér, zsemle és péksütemény diétásan – kenyérsütő gép nélkül

hazi-kenyer-dietasanKaptam ajándékba egyszer egy Kenyér Biblia nevű könyvet, ami a különböző nemzetek kenyérféléit foglalja magába, receptekkel, képekkel, és egytől egyig kenyérsütő gép nélkül elkészíthetőek.

Már több receptet kipróbáltam, persze az alap receptet mindig megváltoztattam, hogy szénhidrát csökkentett, diétás házi kenyér, zsemle, péksütemény kerülhessen az asztalra. Sokszor szükség van egyéb változtatásokra is, mert a másfajta liszt miatt egyes kenyerek nem éppen sikerültek jóra, de itt már csakis a jó kombinációt olvashatjátok majd. Munkára fel, készüljenek a frissen sült diétás házi kenyerek, pék termékek. Én általában egy nagyobb adagot készítek el, és egy részét lefagyasztom, így bármikor elővehetem, és már kész is a friss kifli, zsemle.

A házi készítésű diétás kenyerekben tudom, hogy mi van, úgy ízesítem, ahogy szeretném, annyi maggal tömöm tele, amennyivel szeretném, olyan formájú lesz és akkora amekkorára én szeretném, és pontosan ki tudom számolni a tápanyagértékét is.  Ráadásul így a nyaralás alatt megkóstolt olasz vagy francia kenyérkülönlegességeket is újra az asztalra tudom varázsolni úgy, hogy nem kell aggódnom, hogy elhízunk tőle.

Én évek óta nem eszem bolti kenyeret, már megszoktam a kenyér nélküli életet, ami sokaknak furcsa, hogy hogy lehet hagyományos szendvics nélkül kezdeni a napot, és mivel tunkolom ki a szaftot az edényből, de higgyétek el ezt olyannyira meg lehet szokni, hogy nekem már az a furcsa, hogy más ezt miért nem érti. Viszont ez az én döntésem, és tudom, hogy a kenyérhez hozzá szokott nemzetünket nem lehet, és nem is kell leszoktatni a kenyérfogyasztásról, csak azt kell megtanítani, hogy milyet válasszanak.

A házi készítésű diétás kenyereket és diétás péksüteményeket nyugodtan a családi asztalra tehetjük, biztosan nem egy felfújt cipót kapunk, amiből fél veknivel meg tudunk enni, és biztosan rendben tartja a vércukorszintünket is, így az egészséges reggeli tökéletes alapja.

Ráadásul készíthetünk így házilag laktózmentes kenyeret, szénhidrát csökkentett kenyeret cukorbetegeknek. Mindenki ízlését ki tudjuk elégíteni. A diétás banán kenyértől kezdve a diétás szendvics cipóig, hagymás kenyéren át az indiai naan kenyérig bármi megsüthető otthon kenyérsütő gép nélkül.

7 comments

  1. ReplyAnna

    Szia!

    Megosztanál velünk egy-két ilyen receptet? Nekem a candida nevezetű gomba túlszaporodása miatt kell elhagynom a hagyományos fehér lisztből készült kenyeret és nem kis gondot okoz olyan kenyeret találni, amiben nincs se búzaliszt, se élesztő.

    Köszi: Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Social Media Icons Powered by Acurax Website Redesign Experts
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers