0
Cukormentes ital és turmix

Egészséges gyümölcspürét Mindenkinek

2016. April 15. Friday

Itt a tavasz, közeledik a nyár, amikor egyes “raktárakat” kiürítenénk, másokat viszont épen feltöltenénk.

A nyers gyümölcs és zöldségpürék pont ezért tökéletesek! Segítenek a zsírraktárak kiürítésében, viszont a vitamin raktárainkat feltöltik. Tavasszal kiemelkedően fontos a vitamin pótlás, elkerülhető vele az úgynevezett tavaszi fáradtság, betegségek. Legtermészetesebb úton gyümölcsökkel, zöldségekkel pótolhatjuk ezeket. Természetesen a bio, nem gyors érlelt idény gyümölcsöktől és zöldségektől várhatjuk el, hogy vitaminban gazdagok legyenek. llletve nagyon fontos, hogy nyersen fogyasszuk őket, mert hő hatására veszítenek a vitamin és ásványi anyag tartalmukból.

pure-optimumFogyáshoz desszertként a gyümölcspürék adnak segítséget- és nem árt, ha a gyerekek is megszokják, hogy a gyümölcs evés nagyon jó, az édes gyümölcs (is) finom, és többször kapnak ezt, mint csokit- , és a zöldség levekkel nagyon jól lehet méregteleníteni, ami a fogyás egyik alapja.

Nálunk egy ideje, mióta a hozzátáplálás elkezdődött kiemelkedő szerepet kapnak a gyümölcs és zöldségpürék. A gyümölcsök nyersen, a zöldségek többnyire még főzve. Van nagyon szuper gyümölcs és zöldségprésem, amivel rengeteg méregtelenítő, vitalizáló turmix készíthető, de ez nem alkalmas rá, hogy az egész gyümölcsöt tartalmazza, csak a levét. A turmix gépem turmixokat készít és a konyhai aprító és robotgépem is nagyon jól vágja apróra a hagymát, vagy pürésít megfőzött dolgokat, de a nyers gyümölcs és zöldség nem lett sosem krémes.

Már pár hete tesztelek egy gépet, amit a Froothie-tól kaptam, így most már nincs problémám a pürés dolgok elkészítésével. A  Froothie Optimum 9400 pikk-pakk aprítja krémesre a gyümölcsöket, zöldségeket, nyersen, akár héjastól is. Az edény BPA mentes műanyag, ami kiemelkedően fontos nálunk,  kemény, így nem aggódtam amikor fagyos dolgok aprítását teszteltem – szabad kezet kaptam, így mindenképpen kipróbáltam ezt is- és nagyon gyors.

 

optimum-9400-teszt

 

Az egyik kedvenc gyümölcspürét készítettem először, amint látjátok a tesztelője is kanalazgatta – majd teljes átöltözés és étkező takarítás következett az egyedül evés örömére. De a baba boldog volt, így anya is. 🙂

Egészséges gyümölcs püré

1 alma

1 körte

fél banán

fél mangó

egszseges-gyumolcspureTisztítás, hámozás, kimagozás után mindent az Optimum 9400 gépbe dobtam, fél perc alatt pürésítettem, pohárba kanalaztam, és már kész is. Nagyobbaknak, felnőtteknek az alma, körtét nem kell meghámozni, a gép nagyon jól elbánik vele. Babáknál még érdemes, bár olyan pürés lett, hogy szerintem még nekik is maradhat.

A Froothie egyébként Ausztráliából ered, egy kis vállalkozás nőtte ki magát világméretűvé. Ha megnézitek az oldalukat, milyen sok nyelven elérhető, milyen sok országban forgalmaznak, és mennyi híres szakács, online receptes oldal vezetője, bloggerek, háziasszonyok használják nap mint nap, akkor biztosan Ti is bizalmat szavaztok nekik. Én ki is próbáltam, elégedett vagyok! Hamarosan ennek örömére hozok még pár juice, püré, smoothie receptet nektek.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply