Volt egy kép pinteresten – lényegesen szebben volt tálalva, elkészítve mint az én verzióm- a mozzarellás, paradicsomos gombáról. Hónapok óta el akartam készíteni, de mindig vagy épp mozzarella nem volt itthon vagy nagy kalapos gomba, és természetesen mikor vásárolni mentem sosem tudatosan mozzarellás gombához vásároltam. Pedig tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, isteni finom, és egészséges.
Na de most.
Ki tudja hogy, de volt itthon minden szükséges kellék, úgyhogy pikk-pakk összedobtam egy finom paradicsomos-mozzarellás, bazsalikomos gombát, ami tökéletes egyébként köretként, önmagában is és nagyon alakbarát. Szeretem ezeket a caprese fogásokat, tehát a bazsalikom, mozzarella, paradicsom egyveleget.
Hozzávalók
4 portobello gomba
koktélparadicsom – bármilyen paradicsom jó, csak legyen érett és finom, ízes
mozzarella – friss, azzal a legfinomabb
friss bazsalikom
2 ek. vaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek. aprított petrezselyem
sűrű balzsam ecet (fügéset használtam)
Az elkészítése egyszerű. A zúzott fokhagymát és a petrezselymet vajon egy picit átmelegítjük, amíg a fokhagyma kellemes illatát nem érezzük. Ez után a a megtisztított gomba kalapokat kívül megkenjük vele. Nagy kalapos gombát érdemes használni, és a portobello ajánlott, vagy hasonló, tényleg ízletes gomba. A gomba fejeket miután megkenjük tegyük olíva olajjal megkent tepsire, fejjel lefelé, hogy a hasukat meg lehessen tölteni. Töltsd meg mindegyiket mozzarella szeletekkel és a felvágott paradicsommal, majd tedd be a sütőbe grill alá addig, amíg a sajt meg nem olvad.
Tálalás előtt balzsam ecettel picit locsold meg, szórd meg összetépkedett bazsalikom levelekkel – én még ez előtt fotóztam 😀 – és picit sót is tehetsz rá.
Tökéletes diétás előételnek, köretnek, vagy önmagában.
No Comments