0 termék 0Ft
Rusztikus, diétás epres sajttorta – lisztmentes, cukormentes

Rusztikus, diétás epres sajttorta – lisztmentes, cukormentes

dietas-epres-sajttortaOlyan finom cukormentes epres cheesecaket, sajttortát készítettem, hogy muszáj megosztanom veletek a receptet. A diétás sajttorta is olyan, mint a diétás répatorta, hogy könnyen elkészíthető – nem 10 perc, mert sülnie kell jó darabig, de a sütő ezt a részt megoldja, nem kell ott állnod mellette- és dekorációtól, sütőformától függően tökéletes diétás süti teadélutánra, baráti összejövetelekre, de 2 perces extra dekorációval egy szülinapon is helyt áll.

Diétás epres sajttorta recept

Az alaphoz

4 kanál zabkorpa,

4 kanál zabpehely

1 pici tej

Természetes édesítő

1 csapott evőkanál kakaópor

dietas-cheesecake

A krémhez

500 gramm light krémsajt

3 tojás

1 tk. vanília aroma

fél csomag cukormentes epres pudingpor

300 gramm fagyasztott eper

Természetes édesítő ízlés szerint

 

cheesecake-recept-dietasAz alaphoz a hozzávalókat összekeverjük. Annyi tejet adj hozzá, hogy összeálljon a zabkorpa, zabpehely mix, majd egy kerek kapcsos tortaforma aljára nyomkodd le egyenletesen a kezeddel, kb 1 cm vastagon.

A diétás epres krémhez robotgéppel keverd össze a hozzávalókat, a legvégén add csak hozzá a kiolvasztott epret. Ezt ízlés szerint addig törd a robotgéppel, amíg kedved tartja, én picit darabosra hagytam, de teljesen simára is hagyhatod, bár nagyon finom, ha maradnak benne eper darabkák. Édesítsd ízlés szerint.

Óvatosan öntsd a masszát a kekszes alapra és 180 fokon előmelegített sütőben süsd kb 50 percig. Miután kivetted a sütőből hagyd kihűlni teljesen, és fogyasztásig a hűtőben tárold a diétás epres sajttortát, mert hidegen tudod szépen szeletelni.

 

 

7 comments

      1. Replyzsuzsi

        Mi is megszerettük nagyon. 🙂 Köszi a receptet. (Én meggyel csináltam, és négy evőkanál kakaóport tetem az aljába, de így is ízlett mindenkinek aki evet belőle).

  1. Replytoncsi

    Ismét egy remeknek ígérkező recept 🙂 azt hiszem, meg is van a vasárnapi nasi. Viszont lenne egy kérdésem: light sajtot megsütni? ezt sem csináltam még soha. Nem folyósodik meg nagyon? Utána visszaszilárdul? Köszönöm előre is ismét a választ. Szép napot!


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      Alapból mikor a hozzávalókat összekevered egy folyós krémet kapsz. Ezt kell ráönteni az alapra. A tojás és a puding viszont megszilárdítja. Mikor még forró akkor a belseje lágy, de ha kihűlt – legjobb ha a hűtőben is áll egy kicsit- akkor már lehet szeletelni simán és nem folyós. Nyugodtan próbáld ki bármilyen gyümölcs kombinációval. Mi nagyon szeretjük, és tényleg egyszerű összeállítani, utána a többit már a sütő megoldja. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers