0
Egészség

E-vitamin – vitaminnal az öregedés ellen

2012. October 24. Wednesday

Az e-vitamin egy erős antioxidáns hatású vitamin, mely tökéletesen védi a szervezetet a szabadgyökökkel szemben, véd az oxidációs folyamatoktól, szükséges az egészséges szívizomzathoz, serkenti a vérkeringést, és véd a trombózistól, gyógyítja a sebeket. Fontos szerepet tölt be a vese funkcióknál is, segíti a gyógyulást műtét és balesetek után, a C-vitaminnal együtt gyorsítja a sebek és égések gyógyulását.

Az E-vitamin lassítja az öregedési folyamatokat, a bőr korai ráncosodását késlelteti.

Csökkenti a különféle rákos megbetegedések kockázatát és fontos szerepet játszik a gének működésében, enyhíti a premenstruációs tüneteket.

Az E-vitamin bár zsírban oldódó vitamin mégsem tárolódik hosszú ideig a szervezetben, azonban hiányállapota ritkán lép fel.

Az E-vitamin hiány tünetei közé tartozik a nehéz sebgyógyulás, vérszegénység, fáradtság, terméketlenség, visszértágulat.

Természetes E-vitamin források: növényi olajok és magvak, mogyoró, mandula, müzli, avokádó. Érdemes C-vitaminnal és szelénnel együtt fogyasztani, azonban óvakodjunk a szervetlen vasfogyasztástól, ami gátolja az E-vitamin hasznosulását. Szintén nagyobb mennyiség szükséges fogamzásgátló tablettát szedő nőknek.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply