A kókusz csók egyszerű és finom nasi, ráadásul cukormentesen elkészítve tökéletes diétás sütemény. A diétás kókusz csókhoz még liszt sem kell, és a zabpehelynek köszönhetően el is telít, hiszen magas a rost tartalma.
Használj bögrét a méricskéléshez, így még mérlegre sem lesz szükséged.
Diétás kókusz csók hozzávalói
10 tojásfehérje
2 bögre édesítetlen kókuszreszelék (1 bögre =2,5 dl)
2 bögre zabpehely
1 evőkanál vanília aroma
¾ bögre por alapú természetes édesítőszer
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőpapírt fújd be olaj sprayvel. Keverd össze a tojásfehérjét, a kókuszt, a zabpelyhet, vaníliát, édesítőt. A sütőpapírra evőkanállal halmozd a kókuszcsókokat. Süsd, amíg halványbarna nem lesz – kb 12-15 perce – majd tedd őket egy rácsra hűlni.
Mivel nem használsz tojás sárgáját, így nem kell tartanod a tojás koleszterin tartalmától sem, és a plusz kilóktól sem. Szénhidrát csökkentett lisztet sem kell beszerezned, hiszen csakis zabpelyhet kell használnod. A zabpehely nagyon egészséges, használd süteményekhez, reggelikhez, és töltsd fel szervezeted rostokkal minden nap.
4 Comments
A sütő hőfoka nem lett véletlen elírva? Inkább 250 °C?
Ah, szuper vagy, tényleg elírtam, köszi, hogy szóltál. 180 fokot akartam, az kb 350 fahrenheit 😀
Javítom is
Nagyon tetszik a recept, ki szeretnem probalni! 🙂 De a tojasfeherjet nem kell felverni?
Nem,nem kellett, de kipróbálhatod úgy is, sztem el nem rontja 🙂