Szereted a sós rágcsálni valókat? Bár a mogyoró, a kesudió egészséges, magas E-vitamin tartalmuk miatt érdemes beiktatni őket a táplálkozásunkba, a mértékre nagyon figyelni kell. Büntetlenül egy zacskó mogyorót nem fogyaszthatunk el. A sós mogyorótól érdemes teljesen tartózkodni. A nagy mennyiségű mogyorófogyasztással nem csak a súlyunkat gyarapíthatjuk, de pattanásaink számát is.
Készíts inkább házilag ropogós, fűszeres csicseriborsót. A diétás nasit az egész család díjazni fogja, filmezéshez, vagy buliba is tökéletes.
Hozzávalók
2 konzerv csicseriborsó
2 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál füstölt paprika
½ teáskanál tengeri só
¼ teáskanál őrölt bors
A csicseriborsót mosd át alaposan, majd csepegtesd le és szárítsd meg. Használhatsz konzerv csicseriborsót, de saját magad is megfőzheted, ha van időd. Fújd le olaj sprayvel, vagy locsold meg az olíva olajjal és 200 fokon előmelegített sütőben süsd 20-25 percig. A tepsi aljára teríts sütő papírt, majd miután elkészült szórd meg a fűszer sókkal, jól rázd össze és hagyd kihűlni.
Ötletes rágcsálni való, ha valami sós, diétás nasira vágysz. Fogyókúrás, ám mégis laktat. A csipszekkel ellentétben nem kell félned a magas szénhidrát és zsírtartalomtól, és ízfokozókkal sincs tele.
5 Comments
Fustolt paprika helyett sima is jo?
Persze, csak a füstölttől füstös íze lesz, ami nagyon finom, de bármilyen kedvelt fűszerrel elkészíthető.
Nagyon finom. Gratulálok! köszönöm.
Milyen az a fustolt paprika?Meg soha nem hallottam rola.
Szia! Sima főszerpaprika, csak füstölt ízű. Én már több helyen láttam. Ugyanúgy mint ahogy van a fűszerpaprikából édes, vagy csípős, van füstölt is. Nagyon jó bármilyen ételhez, amibe passzol a pici füstölt íz.