Szeretem az őszt, és az ősz ízeit is, hiszen ilyenkor hódít ám igazán az almás pite fahéjjal, lesz újra izgalmas a szilvás fahéjas tea és croissant, miközben a sült gesztenyés időszakba is belecsúszunk, és természetesen a sütőtök, a kellően édes, ahogy a dér megcsípi, már csak arra vár, hogy felhasználjuk. Most épp krémlevesnek.
Szeretem nagyon a püré leveseket, és ha sűrűre hagyod, jól turmixolod, akkor egy két alkalom után teljesen hozzá szoksz, hogy nem kell bele tejszín, a nélkül is milyen finom, és egészséges.
A titok nyitja – legalábbis az egyik-, hogy ha diétásra szeretnéd készíteni – vagy pl laktózérzékeny vagy- margarinon kell pirítani a belevalót, így az íze biztosan nagyon fini lesz. Na de ne rohanjunk ennyire előre, jöjjenek a hozzávalók.
2 féle sütőtök krémlevest szoktam készíteni, egy édesen édes verziót és egy „sósabbat”, itt most a sósabb verzió következik.
1 sütőtök
1 kisebb fej hagyma
Bors, szerecsendió
1 nagy evőkanál light margarin
Húsleves alaplé – vagy dobhatsz bele kockát is, ha tartósító és minden menteset használsz.
Só, de csak a végén, mert a húsleves alaplé, vagy épp kocka is sós lehet, nehogy elsózd
Tetejére pirított mogyoró nagyon finom.
A sütőtököt megmosom, nagyobb darabokra vágom, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, amit lefedek alufóliával. Mikor már majdnem puha bedobom grill alá egy picit, grillezve -ha tudod kinti grillen csinálni és kicsit füstös lesz, a legfinomabb-, de a nélkül is tökéletes. Mikor puha levágom a héját. Mindeközben a hagymát vágd apróra, és a light margarinon fonnyaszd egy kicsit, add hozzá a sütőtököt, öntsd fel a húsleves alaplével annyira, hogy csak ellepje, de ne legyen túl sok víz benne, mert akkor híg lesz a végén. Borsozd, szerecsendiót is tegyél bele, és amikor a hagyma is puha turmixold le. Ha túl sűrű, még adj hozzá kicsit az alapléből, és kóstold meg elég sós e számodra.
Még több receptre vágysz, és egy komplett havi étrendre, mely segít, hogy elérd az álomsúlyod?
Nagyon finom őszi-téli leves.
No Comments