0
Fitnesz

Extra mozgás minden nap

2012. August 23. Thursday

Ha nap, mint nap a számítógép előtt ülsz, úgy érzed nincs időd edzeni, itt az ideje, hogy kicsit felpörgesd az anyagcseréd a legegyszerűbb tippekkel.

Állítsd be a gépeden az emlékeztetőt, ami minden órában jelzi neked, hogy itt az idő, mozdulj meg. Nem kell semmi extrára gondolni elég, ha elsétálsz egy pohár vízért, vagy a mosdóig, vagy teszel egy kört a házban, az irodában, de ha jól esik és van rá lehetőséged, akkor végezz néhány nyújtógyakorlatot, karkörzést. 2 perc az egész, azonban fellélegzik a tested, akár még a hátfájások is enyhülhetnek, amit az egész napos gépelős, ülős munka okoz, és a szemnek is jót tesz egy kis pihi.

Mit szólnál hozzá, ha heti egyszer a barátaiddal a szokásos vacsi helyett, vagy beszélgetős, iszogatós délutánok helyett közösen sportolnátok? Beiratkozhattok akár táncórára, vagy elmehettek teniszezni, ping-pongozni, squasholni, biciklizni, kocogni, sétálni.

Bár a tévé reklámok idegesítőek, de ki is lehet használni őket. Legközelebb ne egy következő tányér nasiért indulj a konyhába a reklámszünetben, inkább pattanj fel, végezz nyújtást, csinálj guggolásokat, kitöréseket, lábemelést, has prést. Vagy akár a film alatt végig tornázhatsz is.

A jól bevált trükk. Indulj el munkába biciklivel vagy gyalog. Nemcsak környezetkímélő, de még gazdaságos is, főleg hosszú távon, hiszen nemcsak üzemanyagra, bérletre nem kell költeni, de 20-40 perc sétával számos betegség megelőzhető, így a gyógyszerekre sem kell költeni. ha olyan a munkahelyed, ahol magas sarkút kell hordanod, akkor válassz egy csinos és kényelmes lapos talpú cipőt, amiben elsétálsz a munkahelyedig, majd ott vedd át a másikat. A liftezést is lecserélheted lépcsőzésre.

Pörgesd fel az intim életed is. Több szex, több kalóriát éget. Az intim pillanatok növelik a pulzust és jó kis testmozgás.

Ne feledkezz meg házi kedvencedről sem. Hidd el, díjazni fogja, ha a megszokott 10 perces séták helyett napi egyszer minimum fél órát sétálsz vele az erdőben, parkban.

Lepd meg gyerekeidet hullahopp karikával, és szerezz magadnak is egyet. A hullahoppozás egyre elterjedtebb az alakformálók körében, hiszen nagyon jól átmozgatja a csípőt, derekat.

Szék helyett válaszd a felfújható fitt labdát. A gerincnek is jobb, hiszen automatikusan egyenesen ülsz rajta és munka közben még nyújtó gyakorlatokhoz is tökéletes.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply