0
Fitnesz

Intenzív csípő és derékformálás otthon

2014. May 2. Friday

csipo-tornaVan már szuper comb és popsi formáló gyakorlatunk, otthoni súlyzós torna, amivel eltüntethetjük a karunkról az integető izmot, és feszes karokat varázsolhatunk magunknak, és a 30 napos lapos has edzésterv is nagy sikert aratott. Amit nagyon sokan kértetek már és eddig nem volt, az a célzott csípő formálás. A szokásos, megjegyzem nem vagy edző, sem aerobikoktató, csak lelkes laikus, aki minden nap mozog és az egészséges táplálkozás mellett a mozgástudatosság híve vagyok rész után bele is vághatunk. Olyan csípő és derékformáló gyakorlatokat hoztam, amiket én szeretek, rendszeresen csinálom is, és hatásosnak vélem. A képeket a gyakorlatok illusztráláshoz több külföldi fitnesz honlapról szereztem, összegyűjtve megnézhetitek a pinterest galériámban, és onnan eljuttok az egyes honlapokra is.

A csípő nálam kényes téma, olyan hirtelen szinte egyik napról a másikra képes ez a rész úszógumit növeszteni nálam. Régen, amikor még nem figyeltem oda nyaralásokon egyáltalán, hogy mit eszem – tudjátok az a 2 hetes habzsidőzsi amit előtte több hónap diéta, torna előzött meg, hogy jaj de jól álljon a bikini és utána a hirtelen kalóriabomba tönkre tett mindent- 2 hét alatt képes voltam több centit hízni erre a területre, amit utána sosem tudtam ilyen rövid idő alatt leadni. Szóval a csípőháj, az úszógumi nem ismeretlen nálam sem, de mára megtanultam, hogy ha edzem, vagy okosan eszem, mind a kettőt együtt kell, és amit már oly sokan elmondtak, én is megismétlem, hogy helyi fogyás nincs! Tehát azzal, hogy ezeket a gyakorlatokat megcsinálod, nem fogsz csak csípőről fogyni, de azzal, hogy ezeket a gyakorlatokat is megcsinálod, segítheted, hogy gyorsabban olvadjon le onnan a felesleg és emellett a hasadat is edzed, főleg az oldalsó hasizmokat, és még a karokat is átmozgatod.

A csípő és derékformáló gyakorlatokat, ha kezdő vagy végezheted súlyzó nélkül is, vagy fél-fél kilós súlyokkal, majd emeld edzettségi szintednek megfelelően. Minden esetben alaposan melegítsd be előtte a törzsed, csípőd, nehogy megránduljon a derekad, becsípődjön valami, és ha fájdalmat érzel, ne csináld.

csipo-edzestervCsípő és derékformáló 4 hetes otthoni torna

Heti 4-szer érdemes ezt a gyakorlatsort végigcsinálni.

Az első hét: 15 ismétlés mindegyikből 3 körben

A második hét: 15 ismétlés mindegyikből 4 körben

A harmadik hét: 20 ismétlés mindegyikből 3 körben

A negyedik hét: 20 ismétlés mindegyikből 4 körben

 

Szoríts a térdeid közé egy labdát, kicsit rogyaszd be a lábad, és súlyzóval a kézben, vagy a nélkül forgasd a törzsed jobbra és balra. Nyugodtan végezd ütemesen, de egy jobbra és egy balra fordulás jelent 1-et.

csipo-derek-torna

Állj váll szélességű terpeszbe, emeld fel a súlyzókat a magasba, és a képen látható módon emeld a jobb lábad miközben a súlyzókat a válladhoz húzod. Miközben leteszed a lábad nyomd fel újra a súlyzókat. Először csináld meg az adott ismétlésszámot az egyik oldalra, majd utána jöhet a másik oldal. Valójában még a vállaidat is jól átmozgatod ezekkel a gyakorlatokkal.

csipo-edzes

Áll váll szélességű terpeszbe, emeld a súlyzót előre mellmagasságba, fogd őket össze, vagy használj csak egy súlyt. A törzseddel először fordulj jobbra majd balra, miközben a csípőd előre néz. Egy jobbra és egy balra fordulás jelent 1-et.

csipotorna

Állj vállszélességű terpeszbe, a kezek a test mellett, súlyzó a kézben. Először döntsd a törzsed jobbra, majd vissza, és ismételd ezt meg amennyiszer kell, és utána térj át a másik oldalra.

sulyzos-csipo-torna

Életmód és táplálkozási tanácsadás tőlem

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply