Találtam egy nagyon jó receptet, amit muszáj volt kipróbálnom. A spenótos gombás quinoa isteni finom lett. Gyorsan elkészül, hús mentes. Szerintem nagyon finom lehet kuszkusszal is. Igyekszünk több ételt kipróbálni itthon ami vegetáriánus, hogy csökkentsük a hús fogyasztásunkat. A szervezetünknek és a pénztárcának is jót tesz. Olyan ételeket keresek amiket még nem próbáltunk ki, egészségesek, nincsenek tele gyorsan felszívódó szénhidrátokkal. Az már csak bónusz pont ha a gyerekek is megeszik 😀
A nagyobb megkóstolta, azt mondta nem is rossz, ami tőle nagy szó, elég válogatós. A kisebb pedig megkóstolta, hogy az emeletes ágyon felül aludhasson. 😀 A tesója most azzal buzdítja új dolgokra, hogy megszab neki valamit és ha megcsinálja akkor aludhat a helyén. Zsarolás vagy ösztönzés? Mindegy is :D. Megkóstolta így már a propoliszt, a gombás quinoát, és a halat, a hal ízlett neki végre.
Jöjjön a recept, mert tudom, hogy senkit nem érdekelnek a családi sztorik, vagy a miért egészséges a spenót, ami nem mellesleg tényleg, vasat tartalmaz, és hé, extra zöldség, növelheted a zöldség fogyasztásod. A googlet viszont érdekli a tartalom, így hogy mások is megtaláljanak sztori kell, szöveg kell. De ti ugarjotok nyugodtan a receptekhez.
Illetve, ha érdekel több recept, menü, életmód váltás, fogyni szeretnél, vagy csak baromira nehéz, hogy gluténmentesen hogy lehetne étkezni, vagy épp kerülnöd kell a laktózt, abban is tudok segíteni . Életmód tanácsadás webshopban választhatsz csomagot. Tele minden jóval.
Spenótos gombás quinoa recept
1bögre quinoa
2 bögre víz
pici olaj
fél hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
400gramm gomba
300 gramm spenót
1/2 bögre zöldség alaplé/húsleves alaplé
bors
olasz fűszerkeverék (vagy oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoranna, rozmaring)
1/2 bögre parmezán sajt
ízlés szerint chilli reszelék
Tedd fel főni a quinoát sós vízben. Miközben fő a quinoa pucold meg a gombát és vágd négybe, majd pirítsd le pici olajon, kb 3 percig, a végén még fél percre add hozzá az apróra vágott fokhagymát és öntsd fel kicsi alaplével (fél húsleves vagy zöldségleves kockát oldj fel egy kis forró vízben. Ha kész tedd félre egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd le a hagymát, majd a végén add hozzá a spenótot és főzd tovább 2 percig. A végén add hozzá a gombát és a közben elkészült quinoát. Fűszerezd az olasz fűszerkeverékkel, só, bors is mehet rá, illetve őrölt chilli ha szereted. Majd add hozzá a reszelt parmezánt, forgasd össze és már kész is.
No Comments