0
Diétás reggelik

Zabpelyhes scone – tökéletes reggeli választás

2013. September 4. Wednesday

zabpelyhes-receptekA scone – édes zsemle, de valójában távol áll a felfújt zsemléktől- nagyon elterjedt az angolszász országokban. Általában tejszínhabbal, vagy jó zsíros krémes állagú „vajkrémmel” – se nem vaj, se nem tejszínhab, se nem tejföl – dzsemmel fogyasztják. Ízesíthető bármivel és a natúr, teljeskiőrlésű változata tökéletes sós szendvicsekhez is. A scone egyedüli hátránya, hogy ha eredeti verzióját választod és úgy eszed, mint egy igazi britt, akkor nem kell sokáig várnod, hogy a vércukor szinted az egekbe szökjön.

A diétás, egészséges zabpelyhes scone azonban remek összetett szénhidrát forrás a szervezet számára, mindemellett nagyon finom, és változatossá teheted saját és családod táplálkozását. A diétás scone tea, kávé mellé is tökéletes reggelire vagy tízóraira. Ha fogyni szeretnél, mindenképpen a délelőtti órákban fogyaszd, így feltölt energiával, nem lesznek falás rohamaid.

Zabpelyhes, diétás scone

 

50 gramm zabliszt

25 gramm szénhidrát csökkentett liszt

25 gramm teljeskiőrlésű liszt

85 gramm zabpehely

2 evőkanál édesítő

1 evőkanál sütőpor

1 teáskanál só

½ Evőkanál őrölt fahéj

1 tojás

30 gramm dió

50 gramm margarin

40 ml tej

zabpelyhes-sconeMelegítsd elő a sütőt 220 fokra. Közben keverd össze a liszteket, zabpelyhet, add hozzá a sütőport, a sót, a fahéjat és jól keverd össze. Aprítsd durvára a diót, olvaszd meg a margarint és hagyd kihűlni, verd fel a tojást. A liszt közepébe csinálj kicsi mélyedést, öntsd bele a tojást, a vajat és a tejet, és keverd össze. Készíts kis cipókat belőle, kend meg a tetejét tojássárgája és tej keverékével és sütőpapírral bélelt tepsibe süsd 15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply