Amikor egy kis tésztás ételre vágyom, általában töltött palacsintát készítek. Nem tart sokáig, mert nem kell hozzá sok palacsinta, a töltelék bármilyen lehet, és nagyon-nagyon finom. Szénhidrát csökkentett lisztből készítem a palacsintákat, a töltelék egészséges alapanyagokból áll, így tökéletes ebédre, vagy akár vacsorára is, a nélkül, hogy hizlalna.
A diétás bolognaival töltött palacsinta után, most kicsit a mediterrán konyha felé kalandoztam. 2 féle töltelékkel készítettem el. Eredetileg csak ricotta, sonka, aszalt paradicsom, spenót volt tervben, de kevés lett a ricotta, volt itthon kecskesajt, így a többibe azt tettem, és be kell vallanom, az még finomabb lett, mivel a kecskesajtnak erősebb az íze.
Az egészséges életmód fontos alap pillére az egészséges táplálkozás. Élj egészségesen, fogyj lemondások nélkül! Segítségre van szükséged? Itt megtalálod. Egészséges életmód program.
8 db nagy palacsinta
20 dkg liszt (10dkg Bl55+10dkg dia wellness süteményliszt koncentrátum)
3 közepes tojás
1 teáskanál olíva olaj
1,5 dl tej
0,5 dl szódavíz
2 csipet só
Töltelék
Ricotta vagy kecske sajt
Spenót levelek
Aszalt paradicsom
Sonka – sovány gépsonkát használtam
só, bors, pici bazsalikom és majoranna
Pici kókuszzsír vagy olaj
Diétás besamel mártás
2 evőkanál light margarin vagy vaj
2 evőkanál dia wellness süteményliszt koncentrátum
4 dl tej – édesítetlen mandulatejet használtam, de a sima tejjel is ugyanaz
só, bors, szerecsendió
Reszelt mozzarella sajt, vagy bármilyen 20% zsírtartalom alatti sajt
A palacsinta tésztából süss picit vastagabb palacsintákat. Közben készítsd el a tölteléket. A sonkát, az aszalt paradicsomot vágd fel apróra, a spenót leveleket mosd meg. Egy serpenyőben pici kókuszzsíron kezdd el lepirítani a sonkát, majd add hozzá a spenót leveleket, sózd, borsozd, és picit fűszerezd meg. Amikor a spenót levelek is megfonnyadtak tedd félre. A besamelt is elkészítheted, míg a palacsinták sülnek. A margarint hevítsd fel, add hozzá a lisztet és pirítsd egy picit, majd öntsd fel a tejjel és kézi habverővel kevergesd csomó mentesre. Add hozzá a fűszereket is. Pár perc után tedd félre ezt is.
A palacsintákat töltsd meg a sajttal és a spenót, sonka mixszel, szórd meg aszalt paradicsommal, hajtsd be a két végét és úgy tekerd fel. Sorakoztasd őket egymás mellé egy hőálló tálba, vagy vágd fel őket és állítva pakold az edénybe, mint a kis csigákat. Kanalazd a tetejére a besamelt, és szórd meg a sajttal. 180 fokon süsd addig, míg a sajt szép aranybarna nem lesz. Kb 20-25 perc.
Köretként vegyes salátát, rukkolát tálalj, de önmagában is nagyon finom.
2 Comments
Mi az hogy ricotta???? Miért nem lehet a magyar nevét mondani ami orda????????
Őszintén szólva sosem hallottam még így, jó tudni. De a boltban is így árulják, hogy ricotta sajt.